Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος της Βιβλιοθήκης, με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Τα παιδιά μπορούν να γραφτούν στην βιβλιοθήκη με την άδεια των γονιών τους, οι οποίοι πρέπει να τα συνοδεύουν στην πρώτη τους επίσκεψη και εγγραφή τους στη Βιβλιοθήκη, και επομένως θα είναι υπεύθυνοι για την επιστροφή και την καλή κατάσταση των βιβλίων που θα δανειστούν.

Με την εγγραφή του, κάθε μέλος αποκτάει ένα κωδικό στο ηλεκτρονικό σύστημα της Βιβλιοθήκης. Σε αυτόν τον κωδικό μπορεί να δανείζεται τρια βιβλία για 15 μέρες.
Ανανέωση δανεισμού για άλλες 15 μέρες μπορεί να γίνει είτε με επίσκεψη στη βιβλιοθήκη, είτε τηλεφωνικά.
Σε αυτή την περίπτωση το μέλος θα πρέπει να αντικαταστήσει το υλικό, αγοράζοντας και φέρνοντας στη Βιβλιοθήκη ένα ίδιο βιβλίο ή κάποιο άλλο ανάλογου περιεχομένου, αν έχει εξαντληθεί ή δε μπορεί να βρεθεί στο εμπόριο, σε συνεννόηση πάντα με τον υπεύθυνο υπάλληλο της Βιβλιοθήκης.
Όχι. Τα περιοδικά και οι εφημερίδες, τα πληροφοριακά βιβλία (δηλ. τα λεξικά, οι εγκυκλοπαίδειες, τα ημερολόγια, οι άτλαντες κτλ.), τα βιβλία που έχουν εξαντληθεί από το εμπόριο ή προέρχονται από εκδοτικούς οίκους που έχουν πλέον κλείσει, καθώς και τα παλαιότερα των είκοσι ετών βιβλία δεν δανείζονται.
Αν το βιβλίο που ζητάτε είναι δανεισμένο μπορείτε να μπείτε στη λίστα αναμονής και να σας τηλεφωνήσουμε όταν αυτό επιστραφεί. Αν ζητάτε κάποιο βιβλίο που δεν υπάρχει στη Βιβλιοθήκη, μπορείτε να μας το προτείνετε και αν κριθεί σκόπιμο θα προστεθεί στη συλλογή μας.
Πρέπει να ζητήσετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει από τον αρμόδιο υπάλληλο της Βιβλιοθήκης, ο οποίος θα το αναζητήσει και σας ενημερώσει τηλεφωνικά όταν αυτό θα έρθει στην Βιβλιοθήκη.
Ο ηλεκτρονικός κατάλογος είναι μια βάση δεδομένων, όπου βρίσκεται καταχωρημένο όλο το υλικό της βιβλιοθήκης . Είναι βασικό εργαλείο για τον εντοπισμό βιβλίων, περιοδικών και άλλου υλικού της Βιβλιοθήκης.
Δώστε προσοχή στις πληροφορίες τόσο για την τοποθεσία όσο και για τη διαθεσιμότητα του υλικού. Επίσης για τον εντοπισμό του βιβλίου στο ράφι πρέπει να σημειώσετε τον ταξινομικό αριθμό του, ο οποίος αποτελείται από τρία έως έξι αριθμητικά στοιχεία και τρία γράμματα.
Φυσικά. Απευθυνθείτε στον υπάλληλο της Βιβλιοθήκης, ο οποίος θα σας βοηθήσει να βρείτε πληροφορίες σε εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και βιβλία που καλύπτουν τα σχολικά μαθήματα. Επιπλέον μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες μέσω διαδικτύου. Τέλος μπορείτε να δακτυλογραφήσετε και να εκτυπώσετε την εργασία σας, χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα της Βιβλιοθήκης.
Βεβαίως. Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές της Βιβλιοθήκης, για να γράψουν την εργασία τους, να περιηγηθούν στο διαδίκτυο, να στείλουν κάποιο e-mail, ή να χρησιμοποιήσουν τον εκτυπωτή του Κέντρου Πληροφόρησης, αρκεί να τηρούν τον κανονισμό της Βιβλιοθήκης και τις οδηγίες του αρμόδιου υπαλλήλου.
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, ή με fax, ή ηλεκτρονικά στέλνοντας ένα e-mail και δώστε μας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης και την ημερομηνία. Η αρμόδια υπάλληλος θα σας ενημερώσει για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε.