Το Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης, ο οποίος διαθέτει 10 σταθμούς εργασίας πλήρως εξοπλισμένους (με Η/Υ, ακουστικά, θύρες USB κλπ), 1 server, 1 εκτυπωτή laser-printer, 1 έγχρωμο εκτυπωτή, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται στους χρήστες του δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με σύνδεση ISDN.

Ταυτόχρονα διαθέτει μία γκάμα από cd – rom και dvd, η χρήση των οποίων παρέχεται μέσω των Η/Υ του Κέντρου και τα οποία καλύπτουν μία ευρεία θεματολογία: εκπαίδευση, ιστορία, πολιτισμό, ταξίδια, γενικές γνώσεις, εκμάθηση ξένων γλωσσών, εκπαιδευτικά βοηθήματα, μυθολογία, ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες κλπ.

Προκειμένου οι χρήστες να έχουν πρόσβαση τόσο στα cd – rom και dvd όσο και στις υπηρεσίες διαδικτύου, είναι απαραίτητο να εγγραφούν και να αποκτήσουν κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης εντελώς δωρεάν.

Οι κάτοχοι της κάρτας δεν εξασφαλίζουν μόνο δικαιώματα για τους Η/Υ, αλλά έχουν και κάποιες υποχρεώσεις. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των χρηστών του Δημόσιου Κέντρου Πληροφόρησης περιγράφονται αναλυτικά στον Κανονισμού του Κέντρου Πληροφόρησης, ο οποίος διανέμεται στους χρήστες κατά την εγγραφή τους.

Βοήθεια

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης δεν είναι τεχνικοί υπολογιστών, αλλά μπορούν να προσφέρουν βασική βοήθεια και οποιοδήποτε πρόβλημα θα πρέπει να αναφέρεται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης.

Κόστος Χρήσης

Στόχος της Βιβλιοθήκης είναι να παράσχει όλες τις υπηρεσίες του Κέντρου Πληροφόρησης δωρεάν.

Όμως για τη δυνατότητα συνέχισης της παροχής υπηρεσιών όπως εκτυπώσεις, φωτοτυπίες και σαρώσεις είναι αναγκαία η ελάχιστη οικονομική συμβολή των χρηστών, όπως αυτές αναφέρθηκαν παραπάνω.