Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 4-7 μ.μ.θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σεμινάριο θεατρικών αυτοσχεδιασμών-θεατρικού παιχνιδιού.
Εμψυχωτής Ιωάννης Ζαμπούνης Παιδαγωγός θεάτρου. Στον χώρο του Enso Fitness Club Χατζοπούλου & Δημητρίου 1 (πλησίον Νοσοκομείου Χαλκίδας) Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6987047149- 2221300500.

“Ο άνθρωπος παίζει μόνον όταν είναι άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξης και είναι ολοκληρωμένος άνθρωπος μόνο όταν παίζει” Φ.Σίλλερ (Για την αισθητική παιδεία του ανθρώπου)
Δημιουργικό θέατρο,ερευνητική εργασία και δημιουργική δράση.Τα όρια ανάμεσα στο τι είναι παιχνίδι-άσκηση-τεχνική δεν είναι σαφή.Ένα απλό παιχνίδι μπορεί να είναι μια σημαντική άσκηση ή δημιουργικό εργαλείο.Κάθε θεατρική δραστηριότητα αποτελεί ένα ταξίδι αναζήτησης όπου νέα πράγματα ανακαλύπτονται και κατατίθενται για να συντεθούν και να αξιολογηθούν.

Ένα εργαστήρι θεάτρου-θεατρικού παιχνιδιού απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ μας, με κύριο στόχο την σωματική, ψυχική και επικοινωνιακή απελευθέρωση και της αγάπης , του σεβασμού και της αποδοχής των άλλων και πρωτίστως του εαυτού μας.Σαν αποτέλεσμα, ενισχύονται η αυτοπεποίθηση , αυτοεκτίμηση και καταπολεμούνται οι πεποιθήσεις, οι φοβίες και οι ανασφάλειές μας.

Ένα τέτοιο εργαστήρι που θέλει να λειτουργεί δημιουργικά και ως εκ τούτου ερευνητικά, παίρνει πολύ σοβαρά υπ’όψιν του τα ζητήματα ανάπτυξης των μελών του, τα θέματα δυναμικής της ομάδας(τρόπους συνεργασίας,επικοινωνίας,τεχνικές ανάπτυξης της συνενοχής κ.α.) και τις τεχνικές που θα οδηγήσουν την ομάδα στην δημιουργία.

Μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις και τεχνικές που στοχεύουν σε σωματικούς, λεκτικούς και κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς, ο καθένας μπορεί να είναι ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης.Ενισχύεται ο αυθορμητισμός,παράγονται ιδέες,φτιάχνονται σκηνές και χαρακτήρες.Αφετηρία μπορεί να είναι οποιαδήποτε θεματολογία και προσαρμόζεται στις ικανότητες όσων συμμετέχουν στην ομάδα.Ξεκινάμε από το άτομο και όχι από τον ρόλο.Διαχειριζόμαστε συμπεριφορές και θέματα όπως η συνεργασία,η εξέλιξη και το μέτρο.Την ομαδική δουλειά και την αλληλοβοήθεια.Την εμπιστοσύνη που χρειάζεται να δίνει κανείς στους συμπαίκτες του,να είναι ανοιχτός,να δέχεται και να προσθέτει στις προτάσεις των άλλων,να παίζει μαζί τους και όχι εναντίον τους.Την ικανότητα να αποδέχεται τις προτάσεις της φαντασίας του και την εμπιστοσύνη στα συναισθήματά του,σε οτιδήποτε έρχεται φυσιολογικά.

Οι ασκήσεις δίνουν την ευκαιρία στα μέλη της ομάδας να χρησιμοποιήσουν τον εαυτό τους ταυτόχρονα σαν αφετηρία και σαν αντικείμενο μελέτης.
Δουλεύοντας δημιουργικά και επινοητικά σ’ένα θεατρικό εργαστήρι,αφήνουμε σε κάθε μέλος της ομάδας ζωτικό χώρο για να εκπαιδεύεται, να εξελίσσεται, να καταθέτει και να εισπράττει απόψεις μέσα στα πλαίσια μιας συλλογικής διαδικασίας που στηρίζεται στο αξίωμα, “δεν πετάμε τίποτε”.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Όσοι από εσάς θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο θα ήταν χρήσιμο λόγω των περιορισμένων θέσεων του χώρου να κάνετε κράτηση έγκαιρα για να εξασφαλίσετε θέση! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή σας θα χρειαστούν άνετα ρούχα (φόρμες) και ένα ζευγάρι κάλτσες.