Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας συνεχίζει και φέτος τις οργανωμένες επισκέψεις – ξεναγήσεις σε μαθητες της Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2017-2018.

Αναλυτικά τα προγράμματα που πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό της Βιβλιοθήκης είναι τα παρακάτω:

«Τι συμβαίνει στην εφηβεία;»

Στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις αλλαγές που συμβαίνουν στην περίοδο της εφηβείας. Η δράση στηρίζεται σε πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από την Μονάδα Εφηβικής Υγείας της β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

– Εκπονείται από την κα Ευαγγελία Μητάκη, καθηγήτρια βιολόγο

«AIDS & Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα»

Οι μαθητές, ενημερώνονται με απλό τρόπο για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, την πρόληψη και την προστασία. Προβολή της ταινίας «Μπαλαντέρ: Aids, σεξουαλικά νοσήματα, έκτρωση», σε συνεργασία με το ΚΕΕΛ (νυν ΚΕΕΛΠΝΟ) & το Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη.

– Εκπονείται από την κα Δήμητρα Παπαμιχαήλ, Ιατρό-Βιοπαθολόγο

«Συζητήσεις εφήβων»

Πρόγραμμα του στηρίζεται σε υλικό που έγινε για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας στα πλαίσια του Προγράμματος «Αγωγή Υγείας στα Σχολεία» . Ανάλογα με την ομάδα των παιδιών, τα θέματα που εισάγει έχουν να κάνουν με την ταυτότητα, της επικοινωνία, τα συναισθήματα, την αντίσταση στην επιρροή των συνομηλίκων, τον έρωτα, την ελευθερία, την εξάρτηση, τον κόσμο των ενηλίκων κ.α.

-Εκπονείται από την κα Κωνσταντίνα Καλούση, καθηγήτρια φιλόλογο.

Ημέρες επισκέψεων : Τρίτη & Παρασκευή

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στα συγκεκριμένα προγράμματα να το δηλώσουν εγκαίρως.
τηλ. επικοινωνίας Βιβλιοθήκης: 22210 22031