Την Τρίτη 9 Ιουλίου στο πλαίσιο της ΚΕ2024 που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με θέμα «Από τη γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…», πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο: “Το ταξίδι είναι που μετράει” με εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό Μαρία Αντωνάκου.

Οι δρόμοι λένε μια ιστορία και διηγούνται μοναδικές εμπειρίες. Καθώς ένα σημείο του χάρτη αντιπροσωπεύει ένα άλλο σημείο στον πραγματικό κόσμο, τα παιδιά πήραν μέρος σε ένα παιχνίδι παρατήρησης και αναζήτησης πληροφοριών. Χωρίστηκαν σε ομάδες και χάραξαν σε χάρτες τη δική τους πορεία με αφετηρία την πόλη τους, τη Χαλκίδα, ενδιάμεσες στάσεις και προορισμό που καθόρισε η ομάδα. Συμβουλευτήκαν βιβλία, οδηγούς, έψαξαν στο διαδίκτυο, κατέγραψαν τα μέσα μεταφοράς που θα χρησιμοποιήσουν, υπολόγισαν τον χρόνο που θα χρειαστούν για τις μετακινήσεις τους, τους σταθμούς και τα μνημεία που αξίζει να επισκεφτούν, τα φαγητά που αξίζει να δοκιμάσουν. Τέλος, καθώς η βαλίτσα συμβολίζει το ταξίδι και την περιπέτεια, κάθε ομάδα σχεδίασε την ξεχωριστή διαδρομή της στη δική της βαλίτσα!

Το επόμενο εργαστήριο της ΚΕ2024 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 10:30 π.μ. με τίτλο: “Δράση τώρα!”. (Ηλικίες: 10+)