Η ομάδα αφήγησης παραμυθιών “Αμόλα Καλούμπα” το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 6-7:30μμ, θα παρουσιάσει το παραμύθι “Ο γάτος Αρσέν”, βασισμένο στο “Ο γάτος που έκλαιγε μαργαριτάρια”, του Χρήστου Μπουλώτη.

Ο γάτος Αρσέν ήταν “χρωματισμένος” με κέφι και πολλή χαρά. Σε δύο πράγματα είχε τρελή αδυναμία: στα καπέλα και τα κόμιξ του. Ζούσε σε ένα διώροφο από παλιά χαρτοκιβώτια κι είχε δυο φιλαρακια: τον Μπαμ και Μπουμ και τον Τέρη Ξεφτέρη. Όλοι τον λάτρευαν στη γειτονιά, επειδή ήταν παιχνιδιάρης και χαρούμενος. Όλα έρρεαν ήρεμα και συνηθισμένα στη γατίσια ζωή του ως τη στιγμή που έκλαψε κάτι μικροσκοπικές άσπρες μπίλιες. Και ξέρετε τι ήταν; ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ! Μμμ… καλά ακούσατε!
Τι είναι άραγε τα μαργαριτάρια; Τι θα κάνει ο γατούλης μας με αυτά; Πώς θα αντιδράσει ο άπληστος δήμαρχος της πόλης μόλις μάθει πως ένας απλός γάτος κλαίει μαργαριτάρια;

Σε όλα αυτά και σε ακόμα περισσότερα θα δώσουμε απάντηση το Σάββατο 2 Μαρτίου σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί , στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Χαλκίδας στις 18:00 μ.μ.


Μετά την αφήγηση του παραμυθιού θα ακολουθήσει εργαστήρι κατασκευής καπέλου. Σας περιμένουμε!