Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο πλαίσιο της ΚΕ2024 που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με θέμα «Από τη γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…», πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο: «Όσα φέρνει ο άνεμος» με εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό Μαρία Ζιώγα.

Με αφορμή τον αέρα που φανερώνεται σε μας από τα αποτελέσματά του καθώς δημιουργεί κίνηση ή παράγει ήχο και μουσική, τα παιδιά συνειδητοποίησαν την ύπαρξη ενός «αόρατου» κόσμου που περιλαμβάνει συναισθήματα, μυρωδιές, ήχους, μικροοργανισμούς… Ήρθαν σε επαφή με τα είδη του ανέμου, αναφέρθηκαν στα δύο βασικά χαρακτηριστικά του, τη διεύθυνση και την ένταση και είδαν τις απεικονίσεις των ανέμων-θεών της αρχαιοελληνικής μυθολογίας.  Κατασκεύασαν τον δικό τους χαρταετό με χαρτί Α4, αφού ζωγράφισαν ή έγραψαν το δικό τους μήνυμα και χρησιμοποιήσαν τον άνεμο όπως τα πουλιά προκειμένου να πετάξει ψηλά στον ουρανό. Τέλος δανείστηκαν βιβλία και κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους στο προσωπικό τους “Σημειωματάριο της Γνώσης”.

Το επόμενο εργαστήριο της ΚΕ2024 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η  Ιουλίου στις 10:30 π.μ. με τίτλο: “Από τη Γη στη Σελήνη και πάλι πίσω”. (Ηλικίες 9+)