Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στο πλαίσιο της ΚΕ2024 που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με θέμα «Από τη γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…», πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο: «Από τη Γη στη Σελήνη και πάλι πίσω!» με εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό Εύη Μανή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων (20 Ιουλίου 1969) από τότε που πραγματοποιήθηκε το “πρώτο βήμα” στη Σελήνη, τα παιδιά ακολούθησαν τη διαδρομή μέσα από τα μάτια των αστροναυτών της αποστολής Apollo 11. Διάβασαν κάρτες με πληροφορίες για τη Σελήνη και διατύπωσαν υποθέσεις για το περιεχόμενου ενός μυστηριώδους κουτιού που έκανε την εμφάνισή του στον χώρο της βιβλιοθήκης. Άκουσαν την “Iστορία του Μποκ”, ένα βιβλίο βασισμένο στον λόγο που εκφώνησε ο Νιλ Άρμστρονγκ το 2006 όταν η ΝΑΣΑ του έδωσε τον τιμητικό τίτλο του Πρέσβη της Εξερεύνησης και του δώρισε ένα κομμάτι της πέτρας που είχε φέρει από το διαστημικό του ταξίδι. Πήραν μέρος σε μια αποστολή αναζήτησης της “ταυτότητας της πέτρας” αφού επέλεξαν ένα πέτρωμα και κατέγραψαν σε έντυπο τη δική του, ξεχωριστή ιστορία. Τέλος αναζήτησαν ασφαλή τρόπο να το αποθηκεύσουν σε ένα κουτί, δανείστηκαν βιβλία και κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους στο προσωπικό τους “Σημειωματάριο της Γνώσης”.

Το επόμενο εργαστήριο της ΚΕ2024 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2  Ιουλίου στις 10:30 π.μ. με τίτλο: “Αν ήμουν δέντρο… ”. (Ηλικίες 8+)