Την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο πλαίσιο της ΚΕ2024 που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με θέμα «Από τη γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…», πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο: «Η επιστήμη είναι παντού!» με εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό Ελένη Τσαρουχά.

Τα παιδιά πήραν μέρος σε ένα μαγικό παιχνίδι αναζήτησης γεμάτο εκπλήξεις και νέες γνώσεις! Διευκρίνισαν τις έννοιες “επιστήμονας” και “επιστημονικός τρόπος” σκέψης. Κατανόησαν πως η επιστήμη ξεκινά με ερωτήσεις και ότι πρόκειται ένα μεγάλο παιχνίδι εξερεύνησης που μας βοηθάει να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος, να βρούμε απαντήσεις σε ερωτήματα, να λύσουμε προβλήματα ώστε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Προβληματίστηκαν πάνω σε παρατηρήσεις της καθημερινής ζωής, διατύπωσαν υποθέσεις, πειραματίστηκαν με απλά υλικά, εξέφρασαν συμπεράσματα, ανακάλεσαν προηγούμενες εμπειρίες και γνώσεις. Τέλος ξεφύλλισαν τα βιβλία της ΚΕ2024, δανείστηκαν βιβλία και κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους στο προσωπικό τους “Σημειωματάριο της Γνώσης”.

Το επόμενο εργαστήριο της ΚΕ2024 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  5  Ιουλίου στις 10:30 π.μ. με τίτλο: “Ζουζούνια παντού! ”. (Ηλικίες: 4+)